Guldjobbet hjälper arbetssökande
/
/
Rusta och Matcha – din väg till arbete

Rusta och Matcha – din väg till arbete

Rusta och matcha är en tjänst som vi erbjuder på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Det är ett program för dig som behöver lite extra stöd för att nå målet att hitta ett arbete eller att ge dig rätt förutsättningar att komma in på arbetsmarknaden. Till exempel kan det vara genom utbildning eller praktik.

Guldjobbet ger dig hjälp och stöd med hur du söker jobb effektivt och hur du kan knyta värdefulla kontakter med potentiella arbetsgivare. 

Kontakta oss eller prata med Arbetsförmedlingen så hjälper vi dig!


Så jobbar vi med Rusta & Matcha

Tanken bakom Rusta och Matcha är att du ska få det stöd just du behöver. Vi arbetar smart och enkelt. Hos oss får du möjlighet att skräddarsy ditt jobbsökande och du behöver bara delta i aktiviteter som du tror hjälper dig att nå ditt mål.

Alla deltagare i programmet väljer själv vilken leverantör du vill ha och du får även en handledare hos den leverantören. Skulle det visa sig att du inte blir nöjd med den leverantör du valde kan du byta leverantör. Det tycker vi är bra. Vi vill att du ska tycka att det är givande aktiviteter som faktiskt hjälper dig närmare ditt mål.

När du börjar hos oss gör du och din handledare en individuell utvecklingsplan tillsammans. Utvecklingsplanen innehåller det du behöver för att utveckla ditt jobbsökande och hitta de vägar som fungerar för dig, oavsett om det är utbildning eller anställning du drömmer om.

Våga ställ krav på oss leverantörer

Du har rätt att ställa krav på leverantören du har valt. Är du inte nöjd kan du alltid byta. På Guldjobbet strävar vi hela tiden efter att förbättra och utveckla vår verksamhet för att kunna erbjuda dig ett väl anpassat program baserat på dina förutsättningar.

” Vi satsar helhjärtat på att sätta fler i arbete!”

Tony Nilsson, VD Guldjobbet

Språkstöd

Vi vill att alla ska få samma chans. Därför erbjuder vi språkstöd så du kan förstå innehållet i programmet och även träna på att använda svenska.

Metod

Eftersom rusta och matcha utgår från din situation är vår uppgift är att hjälpa och stötta så du hittar metoder som passar dig. Målsättningen är att du själv kan skapa de bästa förutsättningarna för att komma i arbete eller utbildning.

Våra engagerade handledare har exempelvis bra förståelse för hur arbetsgivare tänker och vad som krävs för att få jobb inom olika branscher. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa arbetssökande till arbete. Vi vet att det krävs hårt arbete och lite tur för att få jobb. Vi gör skillnad!

Jobbsökartips

Arbetssökande som kommer till oss vill ofta ha hjälp med att ta reda på vad de vill jobba med, kontakta arbetsgivare, skriva jobbansökningar, förberedelser inför anställningsintervjun och intervjuträning. Vi vill därför beskriva hur du kan jobba med det.

Vad passar jag att jobba med?

Det är inte enkelt att veta vad man vill jobba med eller om det är värt att studera till något när man är osäker på vad man egentligen vill. Det här är frågor som arbetssökande ofta tänker på och som vi hjälper dig att lösa. Det finns många olika sätt att ta reda på vilka yrken eller branscher som passar just dig; till exempel yrkestester, personlighetstester, yrkesfilmer och studiebesök. Hos oss får du stöttning i att hitta just din väg.

Kontakt med arbetsgivare

Vi har koll på företag i vår omgivning och vi vet hur du ska göra när du kontaktar dem. En viktig del av jobbsökande är att kunna kontakta potentiella arbetsgivare. Känner du dig osäker följer vi självklart med dig på företagsbesök.

Rekryteringsträffar, din chans att träffa arbetsgivare

Vi kommer också att bjuda in dig till våra rekryteringsträffar med företag som kan ha lediga tjänster som passar din yrkesprofil. Läs gärna mera om vad det finns för vägar att gå när man ska hitta arbetsgivare i jobbsökarhandboken.

Att skriva jobbansökningar

Det är viktigt att du tar tid på dig när du skriver en jobbansökan och att den ser bra ut. Den som du skickar ansökan till ser direkt om du inte lagt så mycket tid och energi på den. Vi hjälper dig med att på ett enkelt och smidigt sätt skriva riktigt bra jobbansökningar. Läs gärna mera i jobbsökarhandboken.

Träna på anställningsintervjuer

Som en del av Rusta & Matcha får du chans att träna på många olika saker som du har nytta av när du söker jobb. En av de sakerna är att känna dig bekväm med att bli intervjuad. I princip alla anställningar börjar nämligen med en anställningsintervju.

Vi hjälper dig att vara väl förberedd när du ska gå till anställningsintervjun. Tänk på att ställa några frågor när du får samtalet eller mejlet om intervjun.

Exempelvis kontaktuppgifter till den du ska träffa, om du ska ta med dig något speciellt, vem du kommer att träffa och ungefär hur lång tid din intervju kommer att ta. Läs gärna mera om anställningsintervjun i jobbsökarhandboken.

Jobbsökarboken, som utgår från dig på liknade sätt som rusta och matcha
Jobbsökarhandboken, läs den här på Guldjobbet.se

Bra att veta

Vanliga frågor och svar