/
Rekrytering

Rekrytering

Behöver du rekrytera ny personal men har inte tid att lägga ut en annons?

 Vi hjälper dig! 

Ett av Guldjobbets främsta uppdrag är att matcha arbetssökandes kompetens med behovet hos företag och organisationer. Vi träffar kontinuerligt arbetssökande som vill komma ut på arbetsmarknaden och har god förståelse för vilken kompetens vi förmedlar. Det gör oss till den perfekta samarbetspartnern när det är dags att hitta nya medarbetare. 

Hör av dig till oss om du behöver anställa så hjälper vi dig att hitta rätt kandidater!

Vi hjälper dig rekrytera rätt personal

I det dagliga arbetet matchar vi ständigt arbetssökande med företag som har rekryteringsbehov. Vi kan bland annat följa med på arbetsgivarbesök, hjälpa till att skriva vassa jobbansökningar samt stötta personen i att göra sig mer bekant med arbetsmarknaden. När den arbetssökande varit hos oss ett tag och vi fått en klar bild av personens kompetens, kapacitet och erfarenhet har vi bra kunskap om vilka branscher de kan matchas mot.

Vi utgår från ditt behov

När du som arbetsgivare hör av dig till Guldjobbet med ett rekryteringsbehov börjar vi med att se vilken kompetens vi har bland de personer som finns hos oss. Du får välja om du vill boka in en tid och komma till vårt lokala kontor för att presentera ditt företag och ha speedintervjuer eller om du vill lämna en kravprofil och låta oss presentera lämpliga kandidater. Om du väljer det sistnämnda så förmedlar vi, oftast inom några dagar, uppgifter om eventuella kandidater som kan passa dig.  Nästa steg blir sedan att komma överens om hur vi ska gå vidare i processen med de profiler som känns intressanta. 

Praktik kan vara ett alternativ

Om du känner dig osäker på om du vill anställa en person så kan du börja med att testa personen på några veckors praktik. Du får då chansen att se om det är rätt kandidat för just den tjänst som du behöver tillsätta. En annan positiv effekt är att den arbetssökande får lära känna verksamheten, de blivande kollegorna, prova på arbetsuppgifterna samt känna efter om det är ett passande yrkesval.